30 Kasım 2012 Cuma

While Döngüsü - Php

Belirtilen şart doğru olduğu sürece while döngüsü çalışır. while döngüsünün prototipi;

<?php
while(koşul){

   #işlemler
  #değişkenin değerini arttırma ya da azaltma


}
?>
while döngüsü kullanılırken koşul kısmında sınanan değişken değeri her ne ise ; arttırmak veya azaltmak gerekiyorsa unutulmamalı.Eğer bu ihmal edilirse,döngü sonsuza kadar döner.
<?php
$sayi = 0;
while ($sayi < 10){
  echo $sayi.'<br>';
$sayi++; değişkeni arttırmayı unutmayın
}

Yukarıdaki örnekte döngü 0 ile 10 arasindaki sayıları ekrana yazdırmaktadır.
Read More

Php Döngüler - Tanım

Döngüler, verilen şart sağlandığı sürece sürekli aynı işlemleri tekrarlayana yapılardır.Mesala;1'den 100'e kadar olan sayıları ekrana yazdırmak isteniyorsa , bu işlem için tüm sayıları tek tek yazmak yerine,bu işlemi bir döngüye yaptırmak daha kolaydır.Php Programlama dilinde 4 adet döngü tipi vardır.
Bunlar;
  • while
  • for
  • do...while
  • foreach
Diğer derslerde döngüleri anlatacağız. 

Read More

25 Kasım 2012 Pazar

Php Değişkenler Bilişimle İlgili

Değişkenler : 

Php dilinde değişken tanımlarken değişkenin tipinin belirtilmesine gerek yoktur. Php dili değişkenin tipini keşfederek otomatik olarak kendisi zaten bir tip atayacaktır. Bir değişken mutlaka $(dolar) işareti ile başlamak zorundadır.

<?php 
$merhaba = "Dünya";
?>


Yukarıda string veri tipinde bir değişken tanımlanmıştır.Değişkenimizin adı $merhaba ve değikenin değeri ise dünya olacaktır.

<?php
$sayi = 3 ;
echo $sayi ;
?>


Yukarıdaki örnekte ise $sayi değişkene 3 değeri atanmıştır. Değişkeni herhangi bir yerde kullanmak için $sayi şeklinde çağırılması yeterlidir.Yukarıdaki örnek çalıştırıldığında ekrana $sayi değişkeninin değeri yani 3 yazdırılacaktır.
Read More

24 Kasım 2012 Cumartesi

Daha güvenli Facebook icin yapılacak adımlar

Facebook'a koyduğunuz kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerce sizin zararınıza kullanılmasına izin vermemek için bazı önlemler alabilirsiniz : 


  • Şifrenizi kimseyle paylaşmayın
  • Gizlilik ayarlarınızı rahat edeceğiniz düzeye uyacak şekilde belirleyin ve sık sık gözden geçirin
  • Her zaman kullandığınız e posta adresiyle kayıt olursanız e posta gönderen firmaların "e-posta yağmuru" tutulursunuz.Sosyal ağlar için ayrı bir e-posta adresi alıp bunu kullanın
  • İnsanların sizi tanımasına yetecek fotoğraflar koyun.Çok özel fotoğraflarınızı paylaşırken dikkatli olun.Ayarları fotoğraflarınızı yalnızca arkadaşlarınızın göreceği şekilde paylaşın
  • eklediğiniz arkadaşlarla akraba ilişkilerini belirtirken özen gösterin
  • Bilgisayar korsanları,MSN ve GSM gibi ortamlardan "N'aber teyze oğlu yeni iletişim bilgilerim bu,lütfen kaydet" şeklinde bir mesajla bilgi hırsızlığı yapabilir. 
Şimdilik Bu Kadar Dikkatli olun :)
Read More

Web Sitesi veya alan adı nedir?

Web Sitesi veya alan adı nedir?

Dünya üzerinde milyonlarca bilgisayarın birbirine bağlanması,İnternet Protokolü dediğimiz,telefon numaralarına benzer bir sistem sayesinde olur.Bilgisayarınız internete bağlandığında,sunucu bilgisayarlar,sizin bağlantı sırasında kullandığınız kullanıcı ismine ve şifrenize göre elindeki boş adreslerden birini sizin bilgisayarınıza atar.

Read More

Yeni Logomuz Bilisimleilgili

merhaba arkadaşlar artık logo eksiğini fazlasıyla hissetmeye başlamıştık ve bu açığı kapattık yeni logomuz hayırlara vesile olur İnşallah
Read More

19 Kasım 2012 Pazartesi

Php nedir? Bilisimleilgili

Php dilini kısaca,dinamik olarak web sayfaları hazırlamak için geliştirilmiş web tabanlı programlama dili olarak tanımlayabiliriz.Php,yıllarca Personel Home Page(kişisel ana sayfa) olarak tanımlanıyordu fakar artık PHP kelimesinin açılımı PHP:Hypertext Preprocessor(üstün yazı ön işlemcisi) olarak değiştirildi.

Php ilk olarak 1995 yılında Danimarka kökenli Kanadalı yazılımcı olan Rasmus Lerdorf tarafından oluşturuldu.Lerdorf ilk olarak perl betiği halinde kişisel web sayfasına gelen ziyaretçilerin sayısını tutmak için geliştirdiği bu yaklaşımı kısa zamanda insanlar benimsedi.Daha sonralarında Php dilinin kullanılması çalışmalara başlandı ve açık kaynak kodlu olarak piyasaya sürüldü.
Read More

18 Kasım 2012 Pazar

Web Tasarım , Programlama,Iphone,Windows

Web Tasarım , Programlama,Iphone,Windows

Web Tasarım , Programlama,Iphone,Windows hakkında çok güzel bir ingilizce kaynağı sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar pdf şeklinde bir çok içeriği paylaşmışlar.

http://www.wuala.com/lpuums
Read More

17 Kasım 2012 Cumartesi

Blogspot'da tema yükleme

Blogspot'da nasıl tema yüklenildiğini anlatan bir video çekmek istedim ve nihayetinde çektim basit birşey oldu ama bilmeyenler için yararlı olacağına inanıyorum. Yakında html,asp.net videoları çekmeyi düşünüyorum.Herneyse buyrun video : 

Read More

16 Kasım 2012 Cuma


Masaüstü bilgisayarlarda hala beklenen seviyeye ulaşamayan Linux, konu süper bilgisayarlar olunca bu alanda resmen tek başına sazı eline almış durumda. Üstelik Windows bile ona dur diyemiyor. Son yayınlanan istatistiklere göre, süper bilgisayarların yüzde 94'ü Linux kullanıyor.
Top500'ün her ay düzenli olarak yayımladığı rapora göre, dünyanın en güçlü süper bilgisarından 462'si Linux çalıştırıyor. Geri kalan kısım ise yine Linux ve BSD'nin uzantılarını kullanıyor. Windows ise söz konusu listede oldukça gerilerde kalmış durumda. 500 süper bilgisayarın yalnızca 3'ünde Windows işletim sistemi mevcut. Üstelik o bilgisayarlar da Windows HPC Server 2008'le kısıtlanmış.
Grafikte de görüleceği üzere, Linux yükselmeye son hız devam ediyor ve bu durumun değişmesi için pek fazla neden yok. Cevabı ise oldukça basit: Linux oldukça hızlı. (Son ölçümlerde, 17,59 petaflop'a ulaştığı saptandı.) Bir diğer neden olarak Linux'un ücretsiz olması sayılabilir.
Read More

15 Kasım 2012 Perşembe

Kısıtlamalar

Birincil Anahtarlar(Primary Key) Kısıtlamaları

Bir tablonun birincil anahtarı,tabloda depoladığımız her satırı benzersiz şekilde tanımlayan bir veya daha çok alandan oluşur.
Birincil anahtarlar hiçbir zaman NULL(boş) veya birbiri ile aynı olan değerleri içeremez.

No    Adı       Soyadı
1      Gizem    Ecim

1 numarası burda birincil anahtardır.

Veri Kısıtlamaları

Not Null Kısıtlaması : Veri girişi yapılacak bir tablodaki sütunun değeri alıp(NULL) olmaması ( Not Null) gerektiğini belirlemek için kullanılan kısıtlamalardır.

Default Kısıtlaması : Veri girişi sırasında bir alanın alabileceği varsayılan bir değer atamak için kullanılır .

Unique Kısıtlaması : Tablodaki bir alana girilen verinin tekrarsız olmasını sağlamak için kullanılır.

Check Kısıtlaması :  Kontrol kısıtlayıcı olarak da adlandırılır.Veri girişlerinin belirtilen kriterlere göre yapılmasını sağlar.Örneğin kişinin T.C kimlik numarası girilen 11 haneden fazla değer girilmesi engellenebilir veya bir yolculuk sırasında 0-6 yaş grubu yolculardan ücret alınmayacağının belirtildiği bir durumda yolcu yaşı hanesine girilecek olan yaş rakamının 0 ile 6 dışında bir değer olamayacağı şeklinde bir kısıtlama getirilebilir.
Read More

14 Kasım 2012 Çarşamba

Tabloların özellikleri

Tabloların Özellikleri

  1. tablolar satır ve sütunlardan oluşur
  2. her sütunun alacağı isim birbirinden farklı olmalıdır
  3. her satır birbirinden farklı olmalıdır yani birbiri ile tamamen aynı olan iki kayıt kullanılmamalıdır
  4. satırların ve sütunların sırasının nasıl olacağı önemli değildir.
  5. hücrelerdeki veriler atomik olmalıdır.
Read More

Iliskisel veritabanlari

Birbirinden farklı tablolara yerleştirilmiş olan verilerin birbirleri ile belirli alanlara göre ilişkilendirerek düzenlenen veri tabanıdır.

İlişkisel veri tabanlarında veriler tablolarda birbirleri ile ilişkili bir şekilde saklanmaktadır

İlişkisel veri tabanları birden fazla tablodan oluşabilir.Tablolar ise satır ve sütunlardan oluşur.

Tablolarda satır ve sütunların kesiştiği noktaya ise "hücre" adı verilir. Tablo içerisindeki satırlar tablonun kayıtlarını oluşturur.Anahtar alan ise tablonun tanımlayıcısı niteliğindedir.
Read More

13 Kasım 2012 Salı

Veri tabanı tabloları


  • Bi veri tabanında verilerin saklanmış olduğu nesneler tablo olarak adlandılır.
  • Bir veritabanı en az bir tablodan oluşur.Veri tabanını oluşturan tablolar ise "data field" adı veriler veri alanlarından oluşmaktadır.
Tabloları oluşturan sütunlar alanları,satırlar ise kayıtları göstermektedir.
No Adı Soyadı Doğum_Tarihi Doğum Yeri
 1  Gizem  Orhan  11.07.1995  Adana
 2  Ayşe  gül  11.07.1996  İstanbul
 3  fatma  yol  10.05.1997  Mersin
Read More

Veritabanı Tasarımı

Veri,olgu,kavram veya komutların,iletişim,yorum ve işlem için elverişli biçimli gösterimi olarak adlandırılır

Veri tabani : Bir kişiye veya ürüne ait detaylı verilerin bir düzen çerçevesinde saklandığı ortamlar olarak adlandırılır

Veri tabanı ile verilerinizi kaydedebilir,silebilir ,güncelleyebilir,yeni veriler ekleyip mevcut verileriniz üzerinde sorgulamalar yapabilirsiniz.
Read More

İlk yazı : Neler yapıcağız

Merhaba arkadaşlar sizlerle bu blogta neler öğreneceğiz neler yapacağız onu anlatacağım ilk yazımda. İlk önce bilgisayar bölümü öğrencilerinin derste işlediği herşeyi tekrar niteliğinde burdada anlatacağım . Yani c#,access,word,excel,powerpoint,html,asp.net.. gibi. Derslerimizin bazıları videolu bazıları ise makale şeklinde olacak . İnşallah bu projenin devamını getirebilirim
Teşekkürler
Read More